Photobucket

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε την πρόταση για παράταση του χρόνου της προεδρικής θητείας στη Ρωσία, με την επισήμανση ότι ακόμα είναι "πολύ νωρίς" να γνωρίζει κανείς ποιος θα επωφεληθεί από αυτήν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει τίποτα για τον ίδιον προσωπικά."Υποστηρίζω την πρόταση του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ" για παράταση του χρόνου της προεδρικής θητείας σε έξι χρόνια, αντί τεσσάρων που είναι σήμερα, δήλωσε ο κ. Πούτιν σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ."Είναι ακόμα πολύ νωρίς να πει κανείς ποιος και πότε μπορεί να διεκδικήσει μία επόμενη προεδρική θητεία", πρόσθεσε αινιγματικά.
Ωστόσο, ο κ. Πούτιν τόνισε ότι οι προτάσεις του προέδρου Μεντβέντεφ " σχετίζονται με τις συνταγματικές τροποποιήσεις και δεν έχουν προσωπικές διαστάσεις".
"Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων για να βελτιωθούν οι δομές της εξουσίας" και για να συνεισφέρουν "στην ανάπτυξη της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα" πρόσθεσε ο ρώσος πρωθυπουργός.
Η Δούμα, δηλαδή η ρωσική Κάτω Βουλή, ενδέχεται να υιοθετήσει τις προεδρικές προτάσεις την Παρασκευή σε τρεις ψηφοφορίες την ίδια ημέρα και το σχέδιο νόμου θα αφορά και την επιμήκυνση της προεδρικής θητείας.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Μεντβέντεφ πρότεινε στις 5 Νοεμβρίου, κατά την πρώτη ομιλία του προς το Έθνος την παράταση της θητείας του προέδρου από τέσσερα σε έξη χρόνια και δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου θα σταλεί αμέσως στη Δούμα.
Σύμφωνα με ειδικούς όλες αυτές οι ενέργειες στοχεύουν στην οργάνωση της επιστροφής του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία της Ρωσίας, αφού δεν μπορούσε να κάνει και μια τρίτη προεδρική θητεία με βάση το ρωσικό Σύνταγμα, γεγονός που τον οδήγησε να διορίσει στη θέση του προέδρου τον εντελώς έμπιστό του κ. Μεντβέντεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Στοιχηματίζουμε;